#LifeStyle: Dacă albina ar dispărea de pe glob, atunci omul ar mai avea doar patru ani de trăit

Embed:

Crezi că viaţa pe Pământ ar depinde numai de tine? De acest lucru se ocupă în primul rând albinele care hrănesc întreaga planetă. Dacă susţii viaţa pe Pământ, protejează activ familiile de albine. 

Albert Eistein spunea că "Dacă albina ar dispărea de pe glob, atunci omul ar mai avea doar patru ani de trăit. Dacă nu ar mai fi albine, nu ar avea loc polenizarea, nu ar mai fi plante, nu ar mai fi nici animale, deci omul nu ar mai exista".

Ştia Eistein ce spune, pentru că polenizarea este procesul care contribuie la înmulţirea, creşterea şi înflorirea plantelor. Dacă vrei o grădină roditoare cu fructe şi legume calitative, întreţine un roi de albine. În plus, poţi beneficia de superalimentele lor cele mai nutritive din lume, precum ar fi mierea, păstura, propolisul, polenul şi lăptişorul de matcă.

Sper ca la vară să nu fie secetă, aşa cum acest fenomen încurcă albina să polenizeze, la fel o face şi utilizarea chimicalelor agresive în agricultură şi privarea albinei de polen, luat de oameni în scop comercial în cantităţi exagerate. Proprietăţile polenului oricum expiră după 2 zile, dacă nu este congelat.

Dacă îl consumi, nu cumpăra din pieţe borcanele pline cu polen expirat ţinut în soare. De asemenea, pentru a preveni decesul micilor insecte, anunţă vecinul care întreţine mii de familii de albine când urmează să foloseşti în grădină fertilizatori chimici.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu