#LifeStyle: Cum decojeşti un ou în doar câteva secunde

Embed:

Curăţarea oului fiert este o activitate mai puţin plăcută în bucătărie. Unele metode însă demonstrează că decojirea acestui aliment poate dura doar câteva secunde.

Introdu ouăle fierte într-un pahar, cratiţă sau un recipient de plastic pe care să îl umpli pe jumătate cu apă rece. Acoperă cu mâna sau cu un capac, agită bine câteva secunde şi vei vedea că ouăle se curăţă singure.

O altă metodă rapidă de decojire este adăugarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu în apa în care fierb ouăle pentru a alcaliniza albuşul. Dacă nici această procedură nu ţi se potrivesc, atunci curăţă baza oului şi îndepărtează coaja cu ajutorul linguriţei.

Durează puţin mai mult, dar e eficient! Un truc mai distractiv este să cureţi coaja de la ambele margini şi să sufli până ce oul va ieşi.

De menţionat este că ouăle sunt mai acide şi se decojesc mai greu când sunt proaspete, faţă de cele care sunt ţinute câteva zile la frigider. Cel mai rapid se îndepărtează coaja atunci când ph-ul oului este mai mare şi devine alcalin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu