#LifeStyle: Ce se întâmplă cu copiii care nu consumă lactate de origine animală, potrivit unui studiu

Embed:

Copii care nu consumă lactate de origine animală, ci alternative extrase din soia, migdale, cocos sau orez, vor fi mai scunzi, scrie digi24.ro. Oamenii de ştiinţă din Canada au analizat 5000 de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani şi au descoperit că, unii copii de 3 ani care consumau trei căni de lapte vegetal pe zi, fie de soia sau migdale, erau mai mici cu un centimetru şi jumătate faţă de copiii care consumau lapte de vacă.

La prima vedere nu pare o diferenţă mare, însă cercetătorii menţionează că modificările devin mai vizibile în adolescenţă. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că laptele vegetal nu stimulează factorul de creştere şi nici nu reduce riscul fracturilor precum laptele de vacă, care este un aliment hrănitor şi ajută mult organismul uman. Copiii care nu sunt alergici îl digeră uşor datorită enzimei lactaza prezentă în organism şi care dispare la adulţi o dată cu înaintarea în vârstă. Totuşi, este bine să consumaţi şi laptele vegetal pentru că este o sursă bună de alţi nutrienţi necesari precum magneziul, potasiul, calciul şi proteinele.

Medicii recomandă copiilor să consume în primul rând lapte de origine animală, iar laptele vegetal - în locul sucurilor dulci şi băuturilor acidulate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu