#LifeStyle: Află care sunt riscurile FUMATULUI în timpul sarcinii

Embed:

Fumatul în timpul sarcinii, fie şi pentru o perioadă scurtă, poate avea consecinţe grave pentru făt. Dacă ai fumat cât erai gravidă sau ai încetat acest obicei în timpul sarcinii, rişti să naşti un copil cu deficienţe de vedere sau glaucom şi cu o greutate mai mică decât cea normală.

Despre acest lucru vorbesc oamenii de ştiinţă danezi care au studiat peste 1000 de copii cu vârste între 11 şi 12 ani. Conform studiului, realizat recent în Danemarca, citat de Reuters, cercetătorii au descoperit că atât fumatul, cât și greutatea scăzută la naștere sunt asociate în mod independent cu subțierea stratului de fibre ale nervului optic.

Testele au arătat că la copiii, ale căror mame au fumat în timpul sarcinii, grosimea fibrelor nervului optic era de 98,3 micrometri faţă de 104 cât aveau copii născuţi de mame nefumătoare.

Supuşi riscului pot fi şi micuţii subponderali care aveau o valoare de 3,5 micrometri. Când e vorba de retină, această diferenţă, care pare mică la prima vedere, joacă un rol important în sănătatea ochilor.

Până la urmă, tu decizi cât de sănătos vrei să fie copilul adus pe lume. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu