Life Style: Ştiai? La ce ajută oţetul, lămâia şi sucul de roşii

Embed:

Oţetul, lămâia şi sucul de roşii sunt trei aliați ai fierului din organismul uman.

Pe lângă faptul că oferă un gust mai bun mâncării, dulce şi acrişor, acestea contribuie mult la absorbţia fierului, important pentru sinteza celulelor sănătoase din sânge şi pentru producerea hemoglobinei.

Fierul este cel mai bine asimilat în mediul acid şi se găseşte în carne şi frunzele verzi. Deşi plantele conţin mult fier, acesta nu este absorbit de organism la fel de bine ca cel din produsele animale.

Adaugă lămâie sau oţet peste salate pentru a ajuta organismul să asimileze fierul.

Dacă mănânci carne, sucul de roşii ajută de minune.

Această metodă culinară, nu este recomandată însă,  persoanelor cu probleme gastrice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu