#Life Style: Sezonul smochinelor este în toi. Ce efecte au asupra sănătăţii

Embed:

Sezonul smochinelor este în toi. Dacă le vedeţi cumva în pieţele din ţară în stare proaspătă nu ezitaţi să le cumpăraţi. Fructele, cu o aromă delicată şi dulce, nu rezistă bine dacă sunt transportate pe distanţe lungi. Smochinele sunt adevărate surse de sănătate! Fructele mici, delicioase, suculente şi cu un gust dulce-acrişor, sunt cunoscute şi apreciate încă din antichitate. Acestea erau preferatele Cleopatrei, numărându-se printre primele fructe pe care le-a cunoscut omul. Arborele de smochin este amintit în Biblie, în Noul Testament, în evanghelii, în Vechiul Testament, dar şi în Coran. 

Despre smochine se ştie că potolesc pofta de mâncare, te ajută să ai o digestie uşoară, stimulează apetitul sexual, combat eficient constipaţia, controlează greutatea, reglează PH-ul corpului şi îl protejează de radicalii liberi, previne osteoporoza şi cancerul şi îmbunătăţeşte vederea.

De asemenea, consumă fructele din Paradis, cum le zic arabii, dacă eşti stresat, fără energie şi ai unghii casante sau îţi cade părul, pentru că sunt o sursă bună de fier, calciu şi fosfor.

Şase smochine conţin la fel de mult calciu cât o jumătate de cană cu lapte.

Totuşi, din cauza conţinutului mare de săruri, consumul în exces nu este recomandat pentru copii, persoane anemice, diabetici şi gravide. Dacă planifici o vacanţă în Grecia, nu uita să rupi din copac smochine şi să simţi cum se topesc în gură şi las o senzaţie de prospeţime.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu