#Life Style: Lucruri neştiute despre brazii artificiali. FIŢI ATENŢI CE CUMPĂRAŢI

Deşi în prezent brazii artificiali sunt promovaţi ca o alegere ecologică datorită faptului că sunt practici, puţini vorbesc despre dezavantajele unui accesoriu pentru sărbătorile de iarnă.

Majoritatea pomilor de Crăciun sunt produşi din substanţe poluante în China, iar la fabricarea lor se consumă de opt ori mai multă energie decât în cazul unui brad natural care urmează a fi tăiat. Materialul derivat din petrol PVC, folosit la crearea bradului artificial dăunează mediului înconjurător şi nici măcar nu este biodegradabil.

Pe de altă parte însă, un brad artificial nu are ţepi, nu lasă murdărie în casă şi poate fi refolosit timp de 10 ani! Sună bine, dar poate puţini dintre noi realizează că bradul artificial uzat ajunge într-un final la groapa de gunoi pentru alte câteva zeci de ani.

Dacă totuşi optaţi pentru un brad artificial, fiţi atenţi să fie din plastic reciclabil. Iar dacă vreţi să fiţi eco şi să salvaţi mediul înconjurător, optaţi pentru unul natural, căci sunt crescuţi special în pepiniere pentru a fi tăiaţi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu