Life Style: Cum să alungi muştele şi ţânţarii prin remedii naturale

Embed:

Aşa cum ne aflăm în plină vară, plus la toate mai e şi caniculă, muștele şi ţânţarii ne dau târcoale şi nu ne lasă să ne împlinim somnul. Chiar dacă există o varietate de produse împotriva insectelor, NU toţi oamenii preferă mirosul lor sau sunt mai sensibili la creme.

Uite ce ai de făcut dacă vrei să alungi insectele prin remedii naturale.

Se pare ca muştelor nu le place mirosul de castravete, aşa că dacă-ţi "decorezi" casa cu felii de castraveţi vei scăpa cel puţin de o parte din ele. Tot ce trebuie să faci este să pui o legumă tăiată, neapărat curăţată de coajă, pe pervazul geamului pe unde ar avea acces în locuinţă sau lângă coşul de gunoi, pentru a împiedica muştele să depună ouă.

Pentru a deranja insectele, poţi încerca, de asemenea, să pui pe pervazul geamurilor un ghiveci cu busuioc, cimbru, mărar, levănţică, muşcate, mentă sau rozmarin. Fie că foloseşti uleiuri esenţiale în casă cum ar fi cel de levănţică, eucalipt, mentă, cedru sau fie că prepari o soluţie din patru felii de lămâi fierte, răcită şi pulverizată prin cameră - poți fi sigur că toate acestea nu sunt suportate de ţânţari şi muşte.

Vinul alb amestecat cu puţin detergent de vase vor atrage muștele datorită mirosului, la fel se întâmplă și în cazul pudrei de scorţişoară sau al batoanelor lăsate într-un bol.

Cât despre ţânţari, ei nu suportă frunzele de nuc înmuiate într-un bol şi lăsate în încăpere, precum şi mirosul de cuișoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu