#Life Style: BINE DE ŞTIUT! Sportul este indicat diabeticilor

Embed:

Dacă adori deserturile, ar fi bine să faci sport. Organismul foloseşte cel mai eficient glucoza din sânge atunci când te antrenezi şi, astfel, îţi vei menţine greutatea corporală.

În cazul diabeticilor, cărora nu le este indicat să consume dulce, le este foarte recomandat să facă sport pentru a ameliora simptomele bolii.

Dacă ai diabet, fă plimbări în aer liber, mergi pe bandă sau aleargă, minimum 20 de minute zilnic, pentru a elimina grăsimea în exces.

Dacă preferi sala de sport, atunci exerciţiile indicate sunt cele pentru creşterea masei musculare. Mușchii consumă glucoza din sânge şi astfel menţii indicele glicemic în stare normală.

Totuşi, alegerea momentului când faci sport e foarte importantă! De exemplu, dacă faci exerciţii seara, ficatul nu va mai produce atât de multă glucoză noaptea, iar dimineaţa te vei trezi cu un nivel glicemic mai scăzut. Şi exerciţiile după mâncare vor reduce excesul de glucoză din sânge.

Acest lucru este valabil nu doar pentru diabetici, dar pentru toţi care vor să fie sănătoşi. Un om care include sportul în programul său zilnic este cel care ştie cel mai bine cum să-şi gestioneze timpul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu