Liderul unui partid extraparlamentar cere Companiei "Teleradio-Moldova" să participe la dezbateri privind sistemul electoral

Liderul unui partid extraparlamentar solicită Companiei "Teleradio-Moldova" să participe la dezbateri despre sistemul electoral.

În acest context, reprezentanţii PNL au venit cu o scrisoare publică în care solicită următoarele: 

"Către conducerea Companiei "Teleradio-Moldova"

Având în vedere misiunea Televiziunii și Radioului public de a asigura o informare corectă, obiectivă și imparțială a opiniei publice, solicit să oferiți Partidului Național Liberal posibilitatea de a se adresa cetățenilor prin intermediul Companiei "Teleradio-Moldova".

Venim în fața dumneavoastră cu această solicitare în contextul dezbaterii unui subiect extrem de important pentru opinia publică și pentru sistemul politic din Republica Moldova. Este vorba de schimbarea sistemului de vot, inițiativă care implică efecte multiple în plan politic și care necesită o largă dezbatere la nivelul societății.

Astfel, solicităm să ni ofere acces la emisiunile informative ale Companiei "Teleradio-Moldova" într-un interval de maximă audiență, pentru a face cunoscută și poziția PNL, care a împlinit în 2017, zece ani de activitate, în legătură cu subiectul menționat mai sus. Considerăm că, astfel, va fi asigurat principiul pluralismului de opinii, într-un mod cât se poate de echilibrat și nediscriminatoriu în raport cu partidele politice extraparlamentare.

Asigurăm conducerea Companiei "Teleradio-Moldova" că acest demers are ca unic scop o mai amplă informare a opiniei publice, precum și o mai bună reprezentare a tuturor punctelor de vedere din societate cu privire la reforma sistemului electoral, dar și a proceselor politice care au loc în prezent în societate".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu