Liderul PPEM, Eugen Sturza: Rezultatul acestor alegeri este o ruşine pentru forţele proeuropene aflate la guvernare

Embed:

"Rezultatul acestor alegeri nu mai este o surpriză, este o ruşine pentru forţele proeuropene aflate la guvernare, a declarat liderului Partidului Popular European din Moldova, Eugen Sturza, în cadrul unui un briefing de presă. Politicianul face apel de consolidare în vederea prevenirii preluării puterii totale de către PSRM.

"Vreau să felicit colegii noştri, care au obţinut mandatul de primari, consilieri locali, consilieri raionali. Vreau să le mulţumesc pentru munca pe care au depus-o în raioanele şi localităţile de unde vin. Asta ne dă încredere că PPEM are un viitor în Republica Moldova, un viitor frumos. Aceşti oameni care care au muncit în teritorii o perioadă îndelungată şi s-au confruntat cu numeroase probleme atât de presiune din partea oponenţilor politici, în special celor de la guvernare, cât şi prin descurajarea de a participa la aceste alegeri, au dat dovadă de curaj şi au mers înainte. Despre aceste nereguli am tot vorbit pe parcursul campaniei electorale. Însă noile instituţii dezoligarhizate şi depolitizate se fac că plouă. Pe colegii noştri care nu au reuşit să obţină mandat de primar, vreau să-i încurajez, urmează să lupte mai departe. Urmează să muncească pentru localităţile lor şi să continue ceea ce au început. Să contribuie cu experirnţa lor la dezvoltarea localităţilor. PPEM munceşte pentru cetăţeni ai acestei ţări.

Rezultatul acestor alegeri nu mai este o surpriză, este o ruşine pentru forţele proeuropene aflate la guvernare. Acest rezultat este o insultă la adresa cetăţenilor municipiului Chişinău. O insultă din partea celor care au pus batista prin ţambal şi s-au aliat cu socialiştii.

Andrei Năstase şi-a dorit atât de mult să intre în istorie, încât i-a reuşit această performanţă. A intrat în istorie prin cedarea Chişinăului, pentru prima dată forţelor de stânga.

Din păcate, acest rezultat nu ne miră și nu mai reprezintă o surpriză, decât pentru cei rupți de realitate și care au crezut că nu vor fi taxați de cetățeni pentru toate prostiile pe care le-au făcut în ultimele patru luni – de la concursuri mimate, scheme și partajări de funcții până la întărirea președintelui Dodon. Datorită ambițiilor personale, sete de răzbunare și lipsă de viziune – Năstase l-a făcut pe Dodon mai influent decât Plahotniuc.

Pe lângă tot pachetul de securitate (Ministerul Apărării, SIS, Serviciul Pază și Protecție de Stat), Curtea Constituțională, de astăzi Dodon mai controlează și Primăria municipiul Chișinău.

Acest rezultat este o înfrângere a doamnei prim-ministru Sandu, a partenerilor de la București și de la Bruxelles, care l-au susținut pe acest aventurier politic pe nume Năstase, care era clar din start că prin proasta sa pregătire, prin prestația și prin neghiobia sa face jocul socialiștilor, lăsându-l pe Ceban să câștige lejer aceste alegeri", a declarat Sturza în cadrul unei conferințe de presă.

PPEM le cere partidelor pro-europene din Parlament să-i debarce pe socialiști de la guvernare, să reducă din atribuțiile președintelui și să desfășoare alegeri anticipate.

"Alegerea lui Ion Ceban în funcția de primar general al Capitalei reprezintă un pas spre preluarea totală a puterii de către PSRM și Igor Dodon". Declarația aparține liderului PPEM, Eugen Sturza, care le-a cerut partidelor pro-europene din Parlament să conștientizeze acest pericol.

"Facem apel către partidele pro-europene din Parlament să se trezească! Avem trei cerințe pentru care trebuie să se unească și să depună eforturi:

1. Să reconfigureze majoritatea parlamentară și să creeze un nou Guvern temporar fără socialiști;
2. Să reducă din atribuțiile președintelui Dodon și să declanșeze procedura de demise pentru trădare de patrie;
3. Să pregătească și să desfășoare alegeri anticipate.

Doar așa putem întoarce țara în albia normalității și să pornim un amplu proces veritabil de reforme", a remarcat Eugen Sturza în cadrul unei conferințe de presă.

Lasă un comentariu