Liderul PPDA din sectorul Râșcani, prins cu MUNIȚIE DE RĂZBOI la ieşirea din țară

Embed:

Un activist al PPDA a încercat să ajungă în Ucraina cu muniţii fără acte de provenienţă. Este vorba despre Ruslan Verbițchi, liderul filialei sectorului Râșcani a partidului, care a încercat să traverseze punctul de trecere al frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe având ascunse în maşină 60 de cartușe pentru pistol-mitralieră de tip "Kalashnikov". 

Munițiile erau depozitate în interiorul barei de protecţie a mijlocului de transport pe care îl conducea.

Potrivit oamenilor legii, după trecerea tuturor formalităților de control la autoritățile de frontieră ale Republicii Moldova, activistul PPDA a prezentat actele de călătorie reprezentanților Serviciului Grăniceri ai Ucrainei. 

În timpul verificărilor grănicerii ucraineni au recurs la controlul fizic de nivel II al mijlocului de transport, ceea ce presupune verificări adiționale. Ca urmare, au fost depistate asupra mașinii într-un loc special amenajat mai multe cartușe de calibru 7,62 mm, care se utilizează pentru pistol-mitralieră kalashnikov.

Bărbatul a fost preluat în custodia autorităților ucrainene pentru examinarea cazului și elucidarea tuturor circumstanțelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu