Liderul PDM a vizitat şcoala pe care a absolvit-o. Cum era elevul Vlad Plahotniuc şi ce le-a spus tinerilor (FOTO)

Embed:

Elevii şi dascălii de la Liceul Teoretic "Prometeu" din satul Grozeşti, raionul Nisporeni, au avut un oaspete special la careul de azi. Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a vizitat şcoala pe care a absolvit-o, a dezvăluit tinerei generaţii secretul succesului, şi-a revăzut profesorii şi a asistat la ora de muzică.

Conform tradiţiei, în Grozeşti, oaspeţii sunt întâmpinaţi cu pâine şi sare. În şcoala din localitate, Vlad Plahotniuc a absolvit zece clase. Politicianul a observat-o imediat pe prima sa învăţătoare.

Elizaveta Stroevici are 88 de ani şi a învăţat sute de copii de-a lungul carierei de pedagog. Despre elevul Vlad Plahotniuc îşi aminteşte că avea aptitudini şi îi plăcea să înveţe. Când a venit în clasa întâi, viitorul politician ştia deja să citească.

"Era disciplinat, era cuminte, citea mult. A fost un elev stăruitor", a spus Elizaveta Stroevici.

Elena Dobzeu era tânăr specialist, când a început să-l înveţe pe liderul democrat limba şi literatura română. Profesoara îşi aminteşte că lui Vlad Plahotniuc îi plăcea să citească romane. Pe cele mai captivante le purta mereu cu el.

"La orele de matematică el îşi punea cartea pe braţe, atâta timp cât un elev rezolva la tablă exerciţiul, el îl rezolva repede, apoi citea. Nu putea să piardă nici un minut", a spus profesoara.

Cu asemenea sete de cunoştinţe pe care le-a avut actualul preşedinte al PDM, nu-i de mirare că a absolvit şcoala cu medalie de aur. Politicianul consideră că un rol important în acest succes l-a avut tatăl său, care zeci de ani a predat istoria în şcoala din Grozeşti.

"Datorită tatălui meu şi în special prezenţei lui în şcoală, eu am fost foarte desciplinat, organizat şi pot să recunosc: m-a motivat să învăţ foarte bine", a precizat Vlad Plahotniuc.

Politicianul a îndemnat elevii să-i urmeze exemplul, iar cei din clasele a XII-a au un motiv în plus să-i asculte sfatul. Fundaţia lui Vlad PlahotniucEdelweiss” va achita integral studiile în universităţi pentru 10 absolvenţi ai liceului "Prometeu".

"Doar fapte bune vedem din partea dumnealui, lucru care ne insiră şi pe noi să învăţăm, să ajungem departe, să nu uităm de unde am pornit", a spus o elevă.

Vlad Plahotniuc a oferit în dar cabinetului de informatică 20 de laptopuri noi și o tablă interactivă.

Politicianul a avut ocazia de a se simţi din nou elev în clasa de muzică, unde imediat şi-a găsit coleg de bancă.

Iar în atelierul şcolar, liderul PDM a găsit strungul la care a lucrat.

Tradiţional, vizita politicianului în satul de baştină s-a încheiat cu o şedinţă de selfie-uri. În liceul din satul Grozeşti îşi fac studiile 303 de elevi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu