Liderul opoziţiei din Zimbabwe, Nelson Chamisa, a revendicat "o victorie răsunătoare" la alegerile generale

Liderul opoziţiei din Zimbabwe, Nelson Chamisa, a revendicat marţi "o victorie răsunătoare" la alegerile generale, care au avut loc luni în ţara africană, pentru prima dată după înlăturarea de la putere, în noiembrie 2017, a fostului preşedinte Robert Mugabe, relatează agerpres.ro.

În total, 23 de candidaţi s-au înscris la alegerile prezidenţiale, dar cursa se petrecea între actualul şef al statului, Emmerson Mnangagwa (75 de ani), şeful Zanu-PF, partid aflat la putere de la declararea independenţei ţării în 1980 şi Nelson Chamisa (45 de ani), liderul Mişcării pentru Schimbare Democratică (MDC).

Responsabili ai Comisiei Electorale din Zimbabwe au subliniat participarea foarte puternică la alegeri, estimând că ea era de circa 75 % cu o oră înainte de închiderea secţiilor de votare.

Mai multe asociaţii ale societăţii civile examinează rezultatele votului în paralel cu Comisia, dar nu au voie să le publice înaintea acesteia. O sursă din cadrul unei asociaţii a afirmat că este prea devreme de a declara un câştigător.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu