Liderul nord-coreean Kim Jong-un va efectua în curând o vizită la Seul

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va efectua „în curând“ o vizită la Seul, a anunţat joi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, citat de Reuters.

Convenită în cursul celui de-al treilea summit dintre cei doi lideri, care s-au întâlnit ultima dată în septembrie la Phenian, vizita lui Kim la Seul ar putea avea loc până la sfârşitul anului curent.

Un anunţ în acest sens a fost făcut de către Moon Jae-in, care nu a precizat o dată fixă. În afară de Seul, Kim Jong-un va mai efectua o vizită în Rusia. Pe de altă parte, el îl va primi la Phenian pe omologul său chinez Xi Jinping, a mai spus Moon. Preşedintele sud-coreean a evocat şi o „deschidere“ către o întâlnire între Kim Jong-un şi premierul japonez Shinzo Abe.

La 65 de ani de la încheierea ostilităţilor fără un tratat de pace, cele două Corei se află într-un proces neaşteptat de apropiere. Pe lângă Moon Jae-in, Kim Jong-un s-a întâlnit, în iunie, în Singapore, şi cu preşedintele american Donald Trump.

Statele Unite cere o denuclearizare completă şi verificabilă în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale impuse nord-coreenilor, în timp ce regimul de la Phenian denunţă presiunile exercitate asupra sa şi lipsa concesiilor, scrie adevarul.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu