Liderul lumii interlope, Oleg Pruteanu a fost reținut! Gruparea criminală condusă de Borman numără 30 de membri

Embed:

Liderul lumii interlope Oleg Pruteanu, alias Borman, a fost reţinut de procurorii pentru cauze speciale în comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţie. Împreună cu Pruteanu au mai fost reţinuţi şi alţi membri ai grupării.

Informaţia a fost confirmată de şeful adjunct al PCCOCS (Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale) Vitalie Busuioc. În 2015, interlopul care locuia în Spania, coordona o reţea care transporta droguri din nordul Africii şi vestul Europei către Federaţia Rusă.

Ulterior au ieşit la iveala legăturile dintre gruparea condusă de hoţul în lege Nicu Patron şi cu cea a lui Borman. Oamenii lui Patron asigurau transportarea stupefiantelor, dar şi siguranţa traficanţilor pe traseul lor până în Rusia. Cei doi lideri criminali au început să colaboreze acum câțiva ani.

Presa a scris anterior că membrii grupării lui Nicu Patron s-au întâlnit cu Borman într-un local din Capitală pentru a împărți sferele de influență în lumea interlopă.

Atunci, poliţiştii au descins şi au constatat că mulţi dintre ei erau înarmaţi. Oleg Pruteanu este originar din raionul Teleneşti şi a fost anterior condamnat pentru banditism.

El a creat în 2013 o grupare criminală, care numără peste 30 de membri. Reţeaua ar fi implicată şi în omorul lui Alexei Veretca, alias "Krasavcik", împuşcat acum cinci ani într-un local de lângă Orhei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu