Liderul extremei drepte din Suedia, ameninţat cu moartea

Embed:

Liderul partidului suedez de extremă dreapta, cotat cu mari şanse la alegerile de mâine, a primit o scrisoare de ameninţare din partea grupării teroriste ISIS. Jihadiştii îi cer Jimmi Akesson, să se retragă din cursa electorală şi ameninţă că îi vor decapita pe el şi pe copilul său. 

Scrisoarea de trei pagini, care e scoasă la imprimantă, este scrisă în suedeză şi are steagul grupării teroriste. Serviciile speciale suedeze au declanşat o anchetă în acest caz, iar familia politicianului este acum protejată de poliţie. Partidul este contestat şi de susţinătorii extremei stânga. 

Câteva sute de oameni au manifestat la Stockholm împotriva partidului lui Akesson, pe care îl acuză de tendinţe naziste. Formaţiunea de extremă dreapta se bucură de susţinere în rândul alegătorilor, mai ales datorită poziţiei anti-imigraţie. În Suedia au depus cereri de azil peste 160 de mii de refugiaţi doar în 2015.

Majoritatea sunt bărbaţi veniţi din Siria. Statisticile arată că în ultimii 4 ani, criminalitatea a crescut, iar mare parte dintre infracţiuni sunt comise de imigranţi. Sondajele creditează extrema dreapta suedeză cu 20 la sută din intenţiile de vot, ceea ce înseamnă că are şanse să devină a doua forţă politică a ţării.

Acum 16 ani, partidul nu obţinea nici măcar un procent în alegeri.

loading...

Lasă un comentariu