Liderul DA, Andrei Năstase, răspândeşte ZVONURI pentru a crea PANICĂ în rândul populaţiei

Embed:

Liderul Partidului "Demnitate şi Adevăr", în spatele căruia stau interlopii fugari Ţopa, răspândește zvonuri pentru a crea panică printre oameni. Vineri, Năstase a distribuit pe pagina sa de facebook un mesaj prin care avertizează oamenii că, în Capitală, un grup de persoane înţeapă oamenii cu seringi prin care ar putea răspândi boli contagioase.

Pentru a părea mai credibil, Năstase a menţionat că ştie despre aceasta din mai multe surse și că poliția ar investiga cazurile. Informația este însă falsă.

Liderul Partidului "DA" a revenit, în scurt timp, cu un alt mesaj în care spune că informația este eronată. Ulterior, Andrei Năstase a șters ambele postări.

Poliţia susține că informațiile răspândite de finul de cununie al oligarhului fugar Victor Țopa nu corespund adevărului. Mai mult, cetăţenii care propagă intenţionat informaţii eronate, care pot provoca panică sau violenţă în societate, riscă să fie sancţionaţi, conform legii.

"Se intenţionează a manipula societatea, a încerca de a aduce acea senzaţie de nesiguranţă. Astfel de cazuri poliţia nu a avut sesizate şi nu este decât o manipulare pentru a reduce din eficienţa activităţii poliţiei, Ministerului de Interne", a specificat șeful Direcției generale securitate publică a IGP, Marin Maxian.

La rândul lor, psihologii califică isprava liderului Partidului "Demnitate şi Adevăr" drept o tentativă de a-şi crea imagine, dar şi de a-şi spori audienţa de pe reţele de socializare.

"Nu ştiu ce capital politic tu poţi să acumulezi prin a băga în panică pe oameni? Pentru că omul panicat nu mai este bun pentru nimic. Aici eu consider că e o gafă. E un act de PR pentru menţinerea paginii şi pentru asta a şi fost distribuit şi imediat şi şters", a menţionat psihologul, Gholamali Mohammadifard.

Şi specialiștii în comunicare politică spun că prin această postare, Andrei Năstase a comis o gafă de imagine. De altfel, mesajul lui Năstase a devenit subiect de zeflemea pe rețelele de socializare. Internauți și jurnalişti au făcut glume pe seama liderului Partidului interlopilor Țopa.

Iar vineri seara, presa afiliată fostului lider al PLDM, Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă, a răspândit un alt fals.

Natalia Morari, realizatoarea emisiunii Interpol de la TV7, care aparţine deputatului liberal-democrat Chiril Lucinschi, a postat pe pagina sa de pe facebook, mesajul video al unui ofiţer de la Centrul Naţional Anticorupţie, care afirmă că primarul de Orhei, Ilan Şor, nu s-ar fi aflat în izolatorul CNA.  

Mesajul datează, însă, din mai 2015. Iar falsul a fost imediat preluat şi de agenţia Unimedia, despre care presa a scris că este finanţată din banii furaţi de la BEM şi gestionată de fosta soţie a lui Filat, Angela Gonţa.

Cea din urmă a sărit în apărarea presei verde, încercând să prezinte tentativa de manipulare drept o greşeală nevinovată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu