Liderul cecenilor, Doku Umarov, promite noi atentate în Rusia

Embed:

Ruşii se pot aştepta la mai multe acte teroriste în acest an. Declaraţiile aparţin liderului rebelilor ceceni, Doku Umarov. El a postat o înregistrare video pe un site neoficial al islamiştilor, prin care ameninţă cu noi atentate, dacă oficialii ruşi vor menţine suveranitatea asupra teritoriului din Caucazul de Nord.

Filmuleţul, de pe site-ul www.kavkazcenter.com, nu face trimitere la explozia de pe aeroportul din Moscova, de la sfârşitul lunii ianuarie, soldat cu 36 de morţi. Umarov anunţă că un "frate" este trimis în Rusia pentru o operaţiune specială.

Promisiunea de a organiza noi atacuri vine înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia din 2012. Tot atunci se împlinesc zece ani de când forţele federale au restabilit ordinea constituţională în Republicile din Caucazul de Nord.

Umarov, în vârstă de 46 de ani, a încercat să creeze un stat caucazian, independent de Rusia, care urma să includă Cecenia, Daghestan şi alte provincii musulmane. Acestea urmau să fie guvernate de legea islamică shariat. Gruparea lui Umarov a revendicat, până acum, mai multe atacuri teroriste.

Declaraţiile lui Doku Umarov, vin după ce săptămâna trecută, oficialii ruşi au anunţat că responsabil pentru atentatul de pe aeroportul Domodedova este un tânăr, originar din Caucazul de Nord.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu