Liderii UE revin la masa discuțiilor la Bruxelles pentru a ajunge la un acord cu privire la următorii șefi ai instituțiilor europene

Embed:

Liderii UE revin astăzi la masa discuțiilor la Bruxelles pentru a ajunge la un acord cu privire la următorii șefi ai instituțiilor europene. Negocierile vor avea loc în contextul în care cele începute duminică seara și încheiate luni la amiază, s-au soldat cu un eșec lamentabil.

Discuţiile care au durat 20 de ore au fost cele mai lungi din istoria Consiliului European, dar nu au dat semne că s-ar putea ajunge la un numitor comun.    Marea bătălie se dă în continuare pentru fotoliul președintelui Comisiei Europene. Candidatura lui Frans Timmermans, social-democratul considerat favorit, nu este agreată de grupul parlamentar PPE, care insistă pe desemnarea lui Manfred Webber în acest post.

De asemenea, liderii europeni vor trebui să nominalizeze următorul președinte al Consiliului European și următorul Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate. În context, Antonio Tajani a declarat că Parlamentul European își va alege președintele miercuri, 3 iulie, indiferent dacă liderii europeni vor lua o decizie privind președinția celorlalte instituții europene.

Lasă un comentariu