Liderii UE discută criza din Ucraina pentru a decide dacă vor spori sancţiunile contra Rusiei

Embed:

Criza din Ucraina, dar şi adoptarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei sunt printre subiectele care sunt discutate astăzi, în cadrul reuniunii liderilor europeni, întruniţi la Bruxelles. Şi Barack Obama a avertizat Rusia că va aplica noi măsuri punitive, dacă Moscova nu va contribui la detensionarea conflictului.

Rusia nu a adoptat până acum măsuri concrete menite să soluţioneze conflictul din estul Ucrainei, se arată într-un comunicat al Casei Albe, după o conversaţie telefonică între cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele american Barack Obama.

Cele două ţări îi cer Rusiei să nu le mai furnizeze arme şi tehnică militară insurgenţilor din estul ţării vecine. Subiectul a fost abordat într-o discuţie telefonică între liderul de la Kiev, Petro Poroşenko, şi vicepreşedintele SUA, Joe Biden, dar şi cu şeful executivului german, Angela Merkel.

Între timp, lupte grele se dau în localitatea în regiunea Doneţk. Garda Naţională din ţara vecină  informează că militarii ucraineni au fost atacaţi cu tancuri şi mortiere în apropierea localităţii Marinovka şi trei militari ucraineni au fost răniţi.

Ulterior, Ministerul ucrainean al Apărării a precizat că focurile de armă au fost trase din direcţia frontierei ruse, din lansatoare de rachete multiple de model Grad, precum şi obuziere autopropulsate "Gvozdika".  În total, 11 militari ucraineni şi-au pierdut viaţa în luptele din estul ţării.

Între timp, Moscova acuză, din nou, că două proiectile lansate din Ucraina au nimerit pe teritoriul Federaţiei Ruse şi a iniţiat o anchetă penală pe marginea acestui caz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu