Liderii UE au aprobat un pachet de reforme pentru a face Zona Euro mai rezistentă în faţa viitoarelor crizei financiare

Liderii Uniunii Europene au aprobat vineri un pachet de reforme destinat să facă Zona Euro mai rezistentă în faţa viitoarelor crizei financiare, au declarat o serie de surse diplomatice pentru DPA, citează mediafax.ro.

Pachetul de reforme include o consolidare a fondului de salvare al zonei euro (MES), care acordă împrumuturi statelor membre aflate în pragul crizelor financiare. Conform acordului convenit vineri, fondul va putea să intervină mai rapid în sprijinul economiilor cu probleme.

De asemenea, reformele vor duce la înfiinţarea unui mecanism care să împiedice extinderea crizelor bancare, printr-un fond înfiinţat de bănci. Acest mecanism va beneficia de sprijin şi din partea fondului de salvare al zonei euro, în anumite condiţii.

Toate aceste măsuri au fost aprobate, în principiu, de miniştrii europeni de Finanţe la o reuniune care a avut loc la începutul acestei luni. Deocamdată nu este clar dacă pachetul de reformă aprobat de liderii UE include şi un plan controversat de a înfiinţa un buget separat al Zonei Euro.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu