Liderii partidelor proeuropene vorbesc despre priorităţi şi spun când va fi creată Coaliţia de guvernare

Embed:

Coaliţia de guvernare va fi creată până la mijlocul lunii ianuarie. Tot atunci, va fi aleasă şi conducerea Parlamentului şi vor fi desemnaţi membrii Biroului Permanent al Legislativului. Asigurarea a venit din partea preşedinţilor partidelor proeuropene.

Liderii partidelor proeuropene susţin că, în prezent, consolidarea majorităţii parlamentare şi numirea noului Executiv sunt o prioritate. Ei au menţionat şi importanţa discuţiilor cu reprezentanţii opoziţiei.

"Eu cred că timpul care îl avem la dispoziţie este mijlocul lunii ianuarie. În perioada imediat următoare vom continua negocierile în vederea constituirii acestei majorităţi parlamentare şi împreună cu opoziţia parlamentară să acţionăm solidar pentru consolidarea societăţii noastre", a spus preşedintele fracţiunii PLDM, Vlad Filat.

Democraţii s-au reunit în şedinţa Consiliului Politic Naţional al formaţiunii, în care au convenit ca decizia finală privind desemnarea noului Guvern să fie luată de Biroul Executiv al PDM. Şi asta după finalizarea negocierilor pentru constituirea coaliției de guvernare.

"Eu cred că pe 12-13 ianuarie va fi următoarea şedinţă când vom anunţa şi coaliţia. Mai bine mai încet, dar bine. Aşa spune un proverb moldovenesc. Trebuie să decidem asupra coaliţiei în Parlament şi asupra Executivului", a menţionat vicepreşedintele fracţiunii PDM, Dumitru Diacov.

Liberalii pledează pentru o coaliţie de guvernare diferită de cele precedente, fără a face precizări.

"Sunt mai multe drumuri pe care poţi să le alegi. Nu a fost hotărât încă acest drum. Nu este clară formula. Cea actuală – venită de la Hruşciov sau formula europeană, care este clar care este", a opinat preşedintele fracţiunii PL, Mihai Ghimpu.

Acum două săptămâni, PCRM a anunţat că este gata să colaboreze cu viitoarea coaliţie de guvernare dacă va obţine controlul asupra unor instituții de stat, printre care Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Curtea de Conturi şi Comisia Electorală Centrală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu