Liderii mondiali sunt îngrijorați de viitorul Europei. Ce spun despre Brexit

Embed:

Referendumul din Marea Britanie a pus pe jar atât ţările de pe bătrânul continent, cât şi Statele Unite ale Americii. Cei mai mulți lideri ai celor mai puternice şi influente ţări din lume susţin că Brexitul ar putea duce la destrămarea blocului comunitar.

"Dacă majoritatea cetăţenilor va vota pentru ieșirea din blocul comunitar, situaţia din Europa se va înrăutăţi pentru totdeauna", a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk.

"Mi-aș dori ca Marea Britanie să rămână o parte puternică și activă a Uniunii Europene", a menționat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

"Nu vreau să vă sperii, dar trebuie să spun adevărul: vor exista consecinţe grave dacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană|", a menționat președintele Franței, Francois Hollande.

"Rezultatul acestui referendum este important şi pentru Statele Unite, pentru că ne afectează şi nouă viitorul. SUA vor ca Regatul Unit să fie un partener puternic. Locul Marii Britanii este la conducerea Europei", a spus Barack Obama.

Spre deosebire de liderii occidentali, Vladimir Putin păstrează o atitudine neutră în această chestiune.
 
"Rusia desigur că vrea să dialogheze cu o Europă puternică. Dar cred că trebuie să respectăm alegerea britanicilor, oricare nu ar fi ea", a menționat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Printre puținii dintre cei care cred că Marii Britanii i-ar fi mai bine în afara Uniunii Europene este candidatul republican de la Casa Albă, Donald Trump.

"SUA, cu mine în frunte, vor trata excelent Marea Britanie.  Pentru mine nu contează dacă faceţi sau nu parte din Uniunea Europeană", a conchis Donald Trump.

Toată suflarea europeană privește cu teamă spre Londra, unde, se pare, viitorul UE va fi hotărât în data de 23 iunie. Dacă britanicii vor alege scenariul unui divorț de blocul comunitar, schimbările vor fi drastice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu