Liderii mondiali s-au reunit la summitul G20. Donald Trump şi Vladimir Putin au avut o discuţie privată

Embed:

Liderii mondiali s-au reunit în oraşul japonez Osaka, acolo unde a început summitul G20. Şefii de stat şi de guvern au programate numeroase întrevederi în cadrul cărora vor fi puse discuţie subiecte de actualitate, printre care dezarmarea, schimbările climatice şi comerţul.

Una dintre cele mai aşteptate întâlniri a fost cea dintre preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin.

Într-o mică sală de conferinţă, cei doi şefi de stat şi-au dat mâna şi şi-au zâmbit călduros. Ulterior, liderul de la Casa Albă a făcut şi o glumă. Întrebat de reporteri dacă discuţiile private se vor axa pe implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, Trump a glumit spunându-i lui Putin să nu intervină în scrutinul din 2020.

Atât Putin, cât şi Trump le-au spus jurnaliştilor că au multe subiecte pe care trebuie să le discute în tet-a-tet.

"Avem multe de discutat, inclusiv comerţul, dezarmarea şi protecționismul. Vom discuta despre foarte multe lucruri", a menţionat preşedintele SUA.

"Într-adevăr avem multe de discutat. Toate subiectele au fost anunţate. Nu ne-am mai văzut de la întâlnirea pe care am avut-o în Helsinki. Cu toate acestea, echipele noastre au continuat să conlucreze", a punctat Putin.

Discuţia privată dintre Putin şi Trump a durat o oră şi 20 de minute.

Tot astăzi, preşedintele Rusiei a avut o întrevedere şi cu premierul Marii Britanii, Theresa May. Înaintea întâlnirii, oficialul britanic a declarat că relaţiile ţării sale cu Moscova nu se vor îmbunătăţi. Summitul G20 se va încheia sâmbătă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu