Liderii mondiali au transmis condoleanţe poporului britanic şi au condamnat atacul de la Manchester

Embed:

Atentatul terorist de la sala de concerte din oraşul britanic Manchester a şocat o lume întreagă.

Mai mulţi lideri mondiali au transmis condoleanţe poporului britanic şi au condamnat acest atac. Primul a reacţionat preşedintele american, Donald Trump, care se află într-o vizită în Israel. Acesta a aruncat cuvinte tăiose la adresa celor care au organizat masacrul. 

"Nu vreau să îi numesc "monștri", deoarece ar putea să le placă acest termen. Îi voi numi de azi înainte
"ratați", pentru că asta sunt. Sunt niște ratați”, a declarat Trump. 

Şi cancelarul german, Angela Merkel, s-a declarat dezgustată de cele întâmplate.

"Acest atac ne va determina să intensificăm acţiunile noastre, în comun cu prietenii noştri britanici, împotriva celor care plănuiesc şi fac astfel de acţiuni inumane. Vreau să asigur poporul Marii Britanii: Germania este alături de voi".

Noul președinte francez, Emmanuel Macron, a spus că este şocat de atac și a transmis condoleanțe autorităților britanice.

Și președintele rus, Vladimir Putin, şi-a exprimat regretul pentru tragedia care a avut loc în Manchester.

Iar şeful diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, a vorbit în timpul unei întâlniri cu omologul său croat despre importanţa coordonării acţiunilor în lupta cu terorismul.

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a chemat întregul bloc comunitar să-şi unească forţele împotriva terorismului.

Şi conducerea ţării noastre şi-a exprimat compasiunea și solidaritatea cu poporul britanic. Preşedintele ţării, şeful Legislativului şi premierul au condamnat atacul terorist şi au adresat condoleanţe. Deocamdată, nu se ştie dacă printre victimele exploziei de la Manchester există moldoveni.

Concetățenii pot suna la Ambasada de la Londra pentru afla dacă printre cei care au avut de suferit sunt rude, prieteni sau persoane cunoscute.

De asemenea, oamenii pot telefona, atât din ţară, cât şi din străinătate, la Centrul de Apel al Ministerul de Externe. Şi autorităţile din Marea Britanie au deschis o linie de urgență. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu