Liderii grupurilor politice din Parlamentul European SUSŢIN liberalizarea regimului de vize pentru moldoveni

Embed:

Lideri şi reprezentanţi ai grupurilor politice din Parlamentul European au declarat  că vor susține liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova în cadrul votului de săptămâna viitoare în cadrul forului. 

Astfel, Joseph Daul, Hannes Swoboda și Martin Callanan, precum și reprezentantul Alianței Democraților și Liberalilor, Graham Watson, au făcut anunțurile în timpul întrevederilor cu Președintele Parlamentului,  Igor Corman.

Demnitarul moldovean se află în vizită de lucru la Bruxelles pentru a solicita susținerea europarlamentarilor cu privire la eliminarea vizelor pentru călătoriile cetățenilor moldoveni în țările UE.

În cadrul discuțiilor, Președintele Parlamentului a vorbit despre agenda europeană a Republicii Moldova, situația politică internă, amplificarea informării cetățenilor cu privire la avantajele integrării europene.

De asemenea, au fost abordat subiecte ce țin de necesitatea consolidării capacităților Legislativului de la Chișinău, care va avea în continuare sarcina de a armoniza legislaţia naţională cu cea europeană.

La rândul lor, oficialii europeni au remarcat evoluțiile pozitive înregistrate de Republica Moldova și au menționat interesul pentru dezvoltarea dialogului la nivel parlamentar, inclusiv privind aprofundarea cooperării cu grupurile politice parlamentare.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu