Liderii Commonwealth-ului s-au întâlnit la Londra pentru a discuta despre conducerea comunităţii

Embed:

Reprezentanţi ai ţărilor membre ale Commonwealth-ului, organizaţia fostelor posesiuni britanice, s-au întâlnit la Londra pentru a discuta despre conducerea comunităţii. Potrivit unor surse, pe agenda reuniunii s-a aflat şi subiectul succesiunii, după moartea reginei Elisabeta a doua, lucru dezminţit într-un comunicat al organizaţiei.

Regina este în acest moment şefa Commonwealth-ului, dar şi şeful statului pentru 16 ţări membre ale organizaţiei - printre care Marea Britanie, Canada şi Australia. În cazul decesului Elisabetei a doua, care are 91 de ani, prinţul Charles devine automat şef al statului pentru cele 16 ţări. În schimb, funcţia de şef al Commonwealth-ului nu este ereditară. O propunere oficială în privinţa succesiunii va fi făcută în aprilie cu ocazia summitului organizaţiei, la care sunt aşteptaţi toţi liderii ţărilor membre.

Casa Regală Britanică a anunţat că decizia alegerii conducerii aparţine organizaţiei şi nu reginei. Commonwealth - sau Comunitatea Naţiunilor - este formată din 53 de ţări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu