Liderii Coaliţiei de guvernare: Acordul de Asociere cu UE ar putea fi ratificat prin vot nominal

Embed:

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană ar putea fi ratificat prin vot nominal. Potrivit liderilor coaliţiei de guvernare, decizia de a recurge la această modalitate de votare a fost luată pornind de la importanţa documentului.

Membrii Coaliţiei de guvernare au discutat despre şedinţa specială a Parlamentului, în cadrul căreia urmează a fi ratificat Acordul de Asociere cu UE.

"Toată lumea aşteaptă ratificarea Acordului de Asociere şi de liber schimb în Parlament. Este evenimentul săptămânii şi trebuie să ne pregătim", a declarat liderul PLR, Ion Hadîrcă.

Membrii Coaliţiei Pro-Europene susţin că vor veni cu propunerea ca documentul să fie votat nominal.

"Este un vot important, o perioadă istorică pentru Republica Moldova de ce nu ca şi în cazul Constituţiei, al Declaraţiei de Independenţă şi în acest caz să fie un vot nominal. Fracţiunea Partidului Democrat va vota fără ezitări şi ceilalţi colegi sunt convins că vor vota", a susţinut deputatul PD Dumitru Diacov.

Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au remis Parlamentului o declaraţie, în care solicită ratificarea de urgenţă a Acordului de Asociere.

Conducerea Legislativului urmează să decidă, marţi, în cadrul şedinţei Biroului Permanent, ziua şi ora şedinţei speciale pentru ratificarea Acordul de Asociere cu UE.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu