Liderii Coaliţiei de guvernământ, mişcaţi să vadă întâlnirile moldovenilor cu neamurile la Atena. Marian Lupu: Se resimte importanţa practică a ridicării vizelor

Embed:

Liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM) a declarat la conferinţa de presă de după întoarcerea avionului fără vize din Grecia, că "Moldova a dobândit un statut extrem de important de ţară care poate şi este respectată". "Am demontrat nouă şi întregii lumi că ne putem îndeplini angajamentele şi putem să contribuim la îmbunătăţirea lumii în care trăim”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, preşedintele Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, s-a arătat sigur că "semnarea Acordurilor de Asociere şi Liber Schimb şi ratificarea lor va avea loc până la sfârşitul actualei sesiuni a Parlamentului moldovenesc". "Se resimte importanţa practică pentru moldoveni a acestei decizii. Am văzut cum copiii s-au întâlnit cu părinţii cu care nu s-au văzut de ani de zile", a spus liderul democrat.

Iar liderul Liberalilor Reformatori (PLR), Ion Hadârcă, a remarcat că trăieşte una din puţinile clipe fericite pentru istoria neamului. "Lacrimile bunicii din Cimişlia care şi-a văzut cei doi nepoţi gemeni, hora pe care am dansat-o lângă mănăstirea din Atena trebuie să ne umple sufletele de bucurie", a spus politicianul.

Cei trei lideri ai Coaliţiei Pro-Europene au plecat cu un avion împreună cu cetăţeni simpli şi jurnalişti la Atena într-un gest de celebrare a zilei de astăzi, când moldovenii au primit dreptul de la Uniunea Europeană de a intra în majoritatea ţărilor-membre fără vize, doar cu paşapoarte biometrice.  

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu