Liderii catalani riscă pușcărie! Aceștia sunt acuzaţi de rebeliune şi răzvrătire

Embed:

Liderii catalani vor fi puși sub acuzare pentru rebeliune şi răzvrătire. Anunţul a fost făcut de procurorul general al Spaniei, José Manuel Maza. Potrivit oficialului, acum două zile, când au declarat unilateral independenţa Cataloniei, separatiştii au încălcat Constituţia.

"În apărarea legii, a drepturilor cetăţenilor şi în numele interesului public, am deschis o anchetă pentru acuzaţiile de rebeliune, secesiune şi alte delicte conexe la adresa principalilor responsabili politici ai guvernului Cataloniei. Prin faptele lor din ultimii ani, ei au provocat o criză constituțională, care a culminat cu declaraţia unilaterală de independenţă", a spus procurorul general al Spaniei, Manuel Maza.

Procurorul a mai anunţat că măsurile judiciare aplicate împotriva lui Puigdemont și a membrilor cabinetului pe care l-a condus vor fi decise în zilele următoare.

Barcelona este de astăzi sub conducerea directă a autorităţilor de la Madrid. Totuşi, unii membrii ai guvernului catalan s-au prezentat la birou. Ei au fost aplaudați de susţinătorii secesiunii.

Vineri, Parlamentul de la Barcelona a proclamat independența Cataloniei. După ce a fost anunțată separarea, drapelele Spaniei au fost scoase de pe instituţiile publice din Catalonia.

La scurt timp, Senatul de la Madrid a decis să activeze articolul 155, care prevede preluarea controlului asupra regiunii.Premierul Mariano Rajoy a anunţat dizolvarea legislativului din provincie, demiterea executivului şi organizarea alegerilor anticipate pentru 21 decembrie. De asemenea, a fost demis şeful poliţiei de la Barcelona.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu