Liderii asociaţiilor unioniste vor participa la alegerile parlamentare din 2019

Embed:

Şi organizaţiile civice unioniste, care fac parte din Blocul Unității Naționale, şi-au anunţat astăzi participarea la alegerile parlamentare din februarie, pentru a promova unirea cu România.

Liderii unionişti vor candida pe lista Partidului "Democraţia Acasă". 

"Acest partid va fi cu o siglă modificată "Unirea", iar după alegeri, pentru că acum nu mai avem timpul necesar pentru a face modificările de rigoare, va fi modificată denumirea şi conducerea partidului", a declarat Ion Leaşcenco, preşedintele Blocului Unității Naționale.

Membrii Blocului Unităţii Naţionale susţin că e timpul ca toate proiectele unioniste să ia amploare, iar acest lucru ar fi posibil doar prin implicarea actorilor civici în politică.

"Avem nevoie de un mecanism politic ca să intrăm în acestă competiţie. Avem alături de noi oameni care ne susţin, avem alături de noi primari care au semnat Declaraţiile Unirii. Ca să fac o mică paranteză, trebuie să menţionez neapărat că doar în acest an, în Anul Centenar au fost semnate peste 180 de Declaraţii de Unire a localităţilor din Republica Moldova cu România", a declarat Anatol Ursu, membru al Blocului Unității Naționale.

"Aceşti tineri sunt în drept să reprezinte cauza românească fiind oneşti, curaţi, corecţi şi să îi înlocuiască pe cei pe care i-am avut nu tocmai demni, nu tocmai curaţi şi nu tocmai oneşti", a  spus Vasile Costiuc, președintele Partidului "Democrația Acasă".

Potrivit sondajului IMAS, realizat în luna martie, 25 la sută dintre cetăţenii ţării noastre ar vota pentru unirea Republicii Moldova cu România. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu