"Liderii AIE vor alegeri anticipate, dar nu se decid să facă primul pas"

Embed:

Tensiunile din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană nu vor sfârşi în scurt timp. Şi asta deoarece liderii partidelor din coaliţia de guvernământ îşi doresc alegeri anticipate, însă nimeni nu se decide să facă primul pas. Opiniile aparţin invitaţilor unei Ediţii Speciale de la Publika TV.

"Toată lumea cumva fărâmă AIE, o distruge, dar nu îndrăzneşte să facă ultimul pas. Există o anumită temere să nu fie cel care dă ultima lovitură AIE, pentru că în eventualitatea unei campanii toată lumea va arăta cu degetul şi va spune că tu ai distrus AIE", a explicat Corneliu Ciurea, expert IDIS Viitorul.

"În continuu o să avem parte de aceste show-uri, o să fie probleme, certuri, scandaluri până ce, într-o bună zi, nu o să mai fie posibil şi vor fi alegeri anticipate. Pentru ţară şi pentru cetăţeni perioada asta o să fie numai de regres şi, respectiv, pentru ei, începe campania electorală, ea deja a început", a declarat Valeriu Ostalep, fost viceministru al Afacerilor Externe.

Potrivit unor invitaţi, o soluţie pentru depăşirea crizei politice ar fi reconfirmarea prim-ministrului în funcţie.

"Prim-ministrul să vină în Parlament şi să fie reconfirmat în funcţie, cu condiţiile lui, că după învestirea Guvernului AIE 3 el primeşte toate împuternicile de numire şi de demitere a miniştrilor. Care lucrează bine, care nu - afară, fără implicarea partidului", a subliniat Leonid Tabără, istoric.

Certurile din cadrul coaliţiei de guvernământ au pornit după ce, săptămâna trecută, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a denunţat Acordul de constituire al Alianţei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu