Licitaţie caritabilă în Capitală. "Femeia cu cercei", cea mai scumpă creaţie

Embed:

18 creații meșterite la tabăra internațională "Cucuteni 2016" au fost licitate aseară, în scop caritabil. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național de Istorie din Capitală. Banii obținuți i-au fost oferiți lui Chiril Atamaniuc, tânărul care suferă din copilărie de paralizie cerebrală. 

18 lucrări din 27 au fost vândute în cadrul licitației de caritate. Cea mai scumpă, în valoare de 20 de mii de lei, a fost "Femeia cu cercei", confecționată din ceramică.

"Am ales această femeie cucuteniană, pentru că este confecționată manual de un autor din Azerbaijan. În al doilea rând e o creație unică și am luptat până la capăt pentru ea", a spus Alexandra Zemţovscaia, participantă.

"Am ales îngerul fertilității, presupun că este un simbol binevenit în casa oricărei familii. Este o acțiune caritabilă și această sumă aș spune că este nesemnificativă în comparație cu binele și scopul pe care vrem să-l atingem astăzi", a menţionat Evelina zara, femeie de afaceri.

Din suma adunată, va fi cumpărată o mașină de cusut, extrem de necesară lui Chiril Atamaniuc. El va putea să confecționeze lucrări care, ulterior, vor fi vândute. Tânărul susține că, în aproximativ două luni, urmează să meargă în Germania pentru a fi operat. În urma intervenției, defectele de vorbire îi vor fi înlăturate.

"Mă simt extraordinar, sincer. Mama va confecționa păpușile, iar eu o să le cos hainele. Vă spun un secret, am adunat aproape întreaga sumă de care am nevoie pentru operație, 100 de mii de lei. La finalul lunii septembrie zbor în Germania", a declarat Chiril Atamaniuc, tânărul bolnav de paralizie cerebrală.

"An de an vom face lucrul acesta și va fi foarte frumos. Din toată colecția care este expusă acum în muzeu, opt lucrări vor fi donate muzeului, care vor nimeri în patrimoniul național", a subliniat Angela Iurcu, organizator.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu