Lichidarea BEM, BS şi Unibank va începe peste două luni. Ce se va întâmpla cu banii deponenţilor

Embed:

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a explicat în cadrul unei conferinţe de presă, ce se va întâmpla cu banii oamenilor din cele trei bănci care urmează a fi lichidate. 

Potrivit lui, deponenţii care au avut şi încă mai au sume de bani în conturile BEM, Banca Socială şi Unibank nu trebuie să se îngrijoreze.

"Avem o perioadă de două luni pentru ca să pregătim retragerea licenţei celor trei bănci. După aceste două luni de zile va începe lichidarea băncilor, care va dura mai mult timp. Depozitele oamenilor vor fi transferate la alte bănci, iar condiţiile contractuale vor rămâne aceleaşi", a menţionat Drăguţanu.

Guvernatorul a menţionat că o mare parte din resursele finaciare au fost retrase din conturile acestor bănci. Suma se ridică la 8,7 miliarde de lei.

Totuşi, unii clienţi ai băncilor îşi mai păstrează banii. În conturile bancare au mai rămas aproximativ 3,5 miliarde de lei.

Dorin Drăguţanu a adăugat că, chiar dacă vor fi lichidate, băncile rămân datoare BNM şi Ministerului Finanţelor cu o datorie publică în sumă de 24 la sută din Produsul Intern Brut al ţării.

Citeşte şi: Dorin Drăguţanu, despre cele trei bănci: Sunt nişte zombi şi trebuie lichidate (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu