Liceul Internat Republican cu profil sportiv ar putea să-i poarte numele lui Vasile Luca

Embed:

Liceul Internat Republican cu profil sportiv din Chişinău ar putea purta numele antrenorului emerit, Vasile Luca, care a decedat pe 2 februarie în urma unui atac de cord. Cu această iniţiativă a venit Federaţia Naţională de Judo, aceasta fiind susţinută şi de consiliul profesoral al liceului respectiv.

"S-a luat hotărârea că înaintăm un demers la Ministerului Educaţiei, ca Liceul Internat Republican să-i poarte numele antrenorului Vasile Luca. Acest lucru nu îl doreşte doar Manolachi, dar şi întreaga societate a sportului moldovenesc", a spus preşedinte FM de judo, Veaceslav Manolachi.

Consiliul profesoral al liceului a susţinut iniţiativa federaţiei de Judo.

"Luca a fost nu numai un antrenor bun, dar şi un pedagog excelent. Colectivul nostru la fel vine cu iniaţivă ca Liceul să-i poarte numele", a spus Galina Caras.

"Demult am vrut să venim cu această iniţiativă, dar la noi în ţară meritele se oferă după ce persoana s-a stins din viaţă", a menţionat un alt dascăl.

Vasile Luca a lucrat ca antrenor la Liceul Internat Republican cu profil sportiv din anul 1972 şi a crescut câteva generaţii de judocani celebri, care au reprezentat Moldova la campionate Europene, Mondiale şi Jocuri Olimpice. Acesta a decedat pe 2 februarie, în urma unui atac de cord.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu