Liceul din Ştefăneşti, exemplu pentru alte şcoli. Copiii cu nevoi speciale se simt aici ca în familie

Embed:

Un model reuşit de educaţie incluzivă a fost implementat în liceul teoretic din Ştefăneşti, din raionul Floreşti. Pe parcursul ultimilor 10 ani, aici au fost integraţi 25 de copii cu nevoi speciale.

Copiii susţin că au fost primiţi cu căldură de colegi şi nu se simt discriminaţi.

"Sunt din clasa a patra aici. Obstacole au fost, însă prietenii m-au ajutat, m-au susţinut şi mi-au dat sfaturi să merg înainte, să nu las capul în jos", a relatat o fetiţă.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai UNICEF spun că exemplul de la liceul din Ştefăneşti urmează a fi aplicat şi în alte şcoli.

"Eu cred că exemplul acestei şcoli este remarcabil şi trebuie de mulţumit personalului, profesorilor, pentru ceea ce au făcut până acum", a menţionat Nune Mangasaryan, reprezentant UNICEF în Moldova.

"Noi am solicitat sprijin, consultanţă internaţională, ca astfel să putem îmbunătăţi această situaţie. Pentru anul acesta, suma per elev este de 6.280 de lei", a comunicat viceministrul Educaţiei Liliana Nicolaescu-Onofrei.

În Republica Moldova sunt peste 16.000 de copii cu nevoi speciale, dintre care aproape 3.500 cu vârsta de până la şapte ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu