Liceele, în forfotă înaintea examenului de BAC

Embed:

Cu o zi înainte de examenul de BAC, în licee se fac ultimele pregătiri. În trei centre de bacalaureat au fost instalate camere video sau aparate de bruiaj şi s-au luat toate măsurile de siguranţă că acestea să funcţioneze fără probleme.

La Liceul "Gheorghe Asachi" din Capitală, camerele video au fost instalate acum câteva zile.

"Camerele au fost instalate pentru a le permite elevilor să ia examenele de BAC în instituţia de învăţământ în care au învăţat. Asta nu înseamnă că nu vor fi asistenţi la etaje, nu vor fi monitorizaţi copiii de director care e şi preşedintele centrului de bac", a menţionat directorul liceului teoretic "Gheorghe Asachi", Boris Volosatâi.

Unghiul din care au fost instalate camerele cu supraveghere video permit supravegherea în egală măsură a tuturor candidaţilor candidaţilor la BAC, din sala de examinare. Din faţa unui ecran, preşedintele centrului de bacalaureat va supraveghea liceenii.

Preşedintele Centrului de Bacalaureat este singurul care îi va monitoriza pe elevi de la acest ecran. El se va afla în birou pe parcursul celor trei ore, atât cât va dura examenul.

Fiecare candidat la BAC va fi obligat să lase după uşă lucrurile personale. Înainte să intre la examen, elevii îşi vor lăsa lucrurile personale în nişte pungi speciale pe care îşi au inscripţionate numele.

"Pe ultima sută de metri, pregătim pungile pentru ca copilul să îşi lase lucrurile personale, chei, portmonee, telefoane, fiindcă nu au voie", precizează profesorii.

După primul examen de bacalaureat, care a avut loc pe 5 iunie, zece liceeni au fost prinşi în timp ce copiau şi au fost scoşi din sălile de examinare. Ei vor susţine proba anul viitor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu