Libia: Rebelii i-au capturat pe doi dintre fiii lui Gaddafi

Embed:

Războiul din Libia este foarte aproape de sfârşit. Rebelii au intrat în capitala Tripolli, singurul oraş controlat de forţele loiale colonelului Muammar Gaddafi, şi i-au capturat pe doi dintre fiii dictatorului. Pentru a-şi încuraja şi mobiliza susţinătorii, Gaddafi a lansat un mesaj audio.

"Părăsiţi-vă casele şi făceţi-vă datoria. E o chestie de viaţă şi de moarte, veniţi la Tripoli, de oriunde. Femeile care ştiu să mânuiască armele trebuie să se implice şi ele. Suntem înarmaţi aici, în Tripoli, aşa că nu există scuze, ieşiţi la luptă. Agenţii colonialişti au doar grupuri mici", a declarat acesta.

Cel mai mare fiu al colonelului Muammar Gaddafi, Mohamed, a confirmat, într-un scurt interviu pentru Al-Jazeera, că a căzut în mâinile rebelilor. Insurgenţii susţin că şi Saif al-Islam Gaddafi a fost prins.

ABC News anunţă că forţele anti-Gaddafi ar fi înconjurat complexul prezidenţial Bab al Aziziya, în care se presupune că se află dictatorul. Este cert că insurgenţii au ajuns în piaţa Verde, în centrul Tripoli.

Preşedintele Consiliului Naţional de Tranziţie a făcut apel la rebeli să se abţină de la jafuri şi violenţe în Tripoli.

Preşedintele american, Barack Obama, aflat în vacanţă, a declarat că este convins că Gaddafi a fost înfrânt.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu