Libertatea în Republica Moldova este la nivelul unor state din Uniunea Europeană. Unde ne aflăm în TOP

Embed:

Libertatea în Republica Moldova este la nivelul unor state din Uniunea Europeană sau care au statut de candidat la aderarea în UE.

Țara noastră, la fel ca și Ungaria, Serbia, Albania, Georgia şi Ucraina se află în categoria statelor parțial libere, arată raportul anual Libertatea în Lume, întocmit de institutul american de cercetare Freedom House.

Potrivit raportului, Republica Moldova intră, la fel ca în anul 2017, în rândul statelor parțial libere, cu un scor de 58 de puncte din 100. Ţara noastră stă bine la capitolele libertatea societății civile și libertatea procesului electoral. Institutul american notează însă că mai avem de lucru în ceea ce priveşte combaterea corupției.

România, în schimb, este inclusă în categoria țărilor democratice, cu un scor de 81, în timp ce Rusia este în lista statelor lipsite de libertăți democratice și civice, cu un scor dezastruos, de doar 20 de puncte din totalul celor 100.

Raportul a analizat 195 de țări, dintre care 86 sunt considerate libere, 59 - parțial libere, iar 50 sunt lipsite de libertăți democratice și civice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu