Liberalizarea regimului de vize şi reforma în justiţie reprezintă priorităţile Guvernului în 2011

Embed:

Reformarea justiţiei, poliţiei şi liberalizarea regimului de vize sunt cele mai importante obiective ale Moldovei în cadrul Parteneriatului estic. Autorităţile de la Chişinău sunt optimiste că liberalizarea regimului de vize va avea loc în următorii ani. Mai multe concluzii referitor la implementarea Programului de la Stokcholm în cadrul Parteneriatului estic au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferinţe internaţionale, desfăşurată la Chişinău.

Planul de acţiuni Moldova-UE privind procesul de liberalizare a regimului de vize urmează să fie prezentat, astăzi, autorităţilor moldoveneşti de către comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom. Oficialii europeni spun că Moldova trebuie să continue reformele la acest capitol, dar şi cele în justiţie şi afaceri interne.

Programul de la Stockholm prevede cooperarea între UE şi Moldova în domeniul justiţiei, securităţii interne şi migraţiei. Mâine, la lucrările conferinţei vor participa premierul Vlad Filat şi ministrul de Externe, Iurie Leancă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu