Liberalii cer demiterea lui Andrei Năstase din toate funcţiile, iar Guvernul să se disocieze de declaraţiile acestuia

Partidul Liberal din Moldova îl acuză pe liderul PPDA Andrei Năstase că face jocul lui Igor Dodon şi al Moscovei. Liberalii cer Guvernului să-l demită pe Năstase din toate funcţiile pe care le deţine în prezent şi "deferirea justiţiei a acestui escroc". Despre aceasta se arată într-un comunicat de presă al PL, pe care Dorin Chirtoacă l-a publicat pe pagina sa de Facebook. Totodată, formaţiunea insistă ca acest Guvern să se disocieze "de declaraţiile aberante ale personajului mentionat".

Potrivit mesajului PL, Andrei Năstase a făcut "declaraţii iresponsabile şi periculoase" atunci când a spus că nu vede o problema în numirea lui Ruslan Flocea la şefia CNA. 

"Aceste declaraţii sunt cu atât mai periculoase pentru RM, cu cât aparţin unei persoane care deţine a doua funcţie, ca importanţă şi pondere, în Guvern, cea viceprim-ministru, care în acelaşi timp este şi ministru al MAI, copreşedinte ACUM, lider al coaliţiei de guvernare, preşedinte al delegaţiei RM la APCE, preşedinte PPDA, primar ales, cetăţean de onoare în diferite oraşe etc", se spune în comunicatul liberalilor. 

Totodată, PL consideră că prin aceste declaraţii Năstase s-a distanţat de Maia Sandu şi s-a apropiat de Igor Dodon. 

"Ceea ce ascunde şi nu spune Năstase este ca atât el, cât şi Dodon, precum şi alţi reprezentanţi ai puterii, vor fi de neatins, atât timp cât Flocea este director la CNA, având imunitate şi protecţie personală din partea acestuia, la fel ca şi din partea lui Robu de la PG şi Ţurcan de la CC."

 

Partidul Liberal reiterează necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

Lasă un comentariu