Liberalii caută unitatea la unioniști după ce PAS și DA le-a trântit ușa în nas

Embed:

După ce binomul PAS - PPDA le-a trântit uşa în nas, liberalii caută noi aliaţi. Preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a făcut apel către toţi unioniştii să se consolideze în jurul Partidului Liberal nu doar pentru viitoarele alegeri locale, dar şi pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie.

Liderul liberalilor a scris pe pagina sa de Facebook, la miezul nopţii, că liberalii au mers sincer cu cei din PAS şi PPDA, dar li s-a trântit uşa în faţă, fiind minţiţi şi trădaţi. El a adăugat că nu au fost lasaţi nici măcar să participe la "concursul meritocraţiei", anunţat tot de ei, şi fără să fie întrebaţi, au fost trimişi să candideze în Siberia.

Chirtoacă mai spune că decizia celor de la PAS şi DA a lovit nu numai în PL, ci în tot electoratul unionist. În consecinţă, spune preşedintele liberalilor, singura cale pentru prezentul și viitorul Republicii Moldova este Unirea cu România!" 

Ion Leaşcenco, preşedintele Blocului Unităţii Naţionale, ce reprezintă o coaliție de asociații civice și grupuri de inițiativă care militează pentru reunirea cu România, a declarat, într-o conferinţă de presă că, cel mai probabil, nu va accepta oferta liberalilor.

"Poziţia mea personal este că noi nu vrem să ne compromitem şi apelul la unitate ar trebui să îl facă foştilor colegi cu care au fost împreună la guvernare şi au avut beneficii inclusive personale", a declarat Ion Leaşcenco, preşedintele Blocului Unităţii Naţionale.

Solicitaţi de postul nostru de televiziune, liderii unionişti Nicolae Dabija şi Vlad Bileţchi au spus că vor discuta cu liderul liberalilor pentru a vedea exact în ce condiţii ar putea accepta oferta PL. Iar ceilalţi lideri vizaţi în mesajul lui Dorin Chirtoacă nu au comentat deocamdată apelul acestuia.

Neînţelegerile între PL şi binomul PAS - PPDA au început acum câteva zile, după ce Sandu şi Năstase a luat decizia de a merge în alegeri fără PL, în pofida compromisului atins. Mai mult, liberalii au fost anunţaţi, printr-un e-mail, că pot candida pe circumscripțiile rămase neîmpărţite, printre care Găgăuzia, Transnistria şi Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu