Liberalii către Voronin: Mulţumim că nu aţi furat bradul. Statul se lecuieşte de cleptomanie

Deputaţii liberalii au mulţumit astăzi comuniştilor că nu "s-au atins" de pomul de Crăciun, decorat şi inaugurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Liberalul Valeriu Saharneanu a făcut, indirect, aluzie la istoria bradului din anii trecuţi.  

"Vreau să aduc mulţumiri deputaţilor din PCRM şi în particular domnului Vladimir Voronin, că bradul din centrul Capitalei nu a fost furat, statul se lecuieşte de cleptomanie", a spus Saharneanu.

În replică, parlamentarii comunişti i-au spus lui Saharneanu că trebuie să spună mulţumesc pentru faptul că postul radio la care moderează emisiuni nu a fost închis.

"Trebuie să-i mulţumiţi lui Voronin pentru faptul că timp de opt ani nu a închis radioul Vocea Basarabiei şi aţi trâmbiţat despre unire. Opt ani a fost un brad şi începeau sărbătorile normal, la 25 -26 decembrie şi nu pe 1 decembrie, odată cu Ziua României", a menţionat comunistul Anatol Zagorodnîi.

Anul acesta, startul sărbătorilor de iarnă a fost dat pe 1 decembrie, iar edilul Capitalei şi-a amintit şi el de istoria brazilor furaţi sau arestaţi din anii 2007-2008. 

Publika.md aminteşe că în amplasarea pomului de Crăciun în centrul Capitalei s-a făcut cu scandal în anii trecuţi. În 2007, Primăria Chişinău şi Guverul de atunci nu s-au putut înţelege în privinţa amplasării bradului. Pomul instalat de Primărie a "dispărut" peste noapte din PMAN, iar în locul respectiv, Guvernul a adus un alt brad. În cele din urmă, autorităţile locale au mutat pomul în faţa Primăriei.  În 2008, istoria bradului a continuat. Poliţia a "arestat" bradul care urma să fie instalat de către Primărie în PMAN, în timp ce era adus la Chişinău. Oamenii legii şi-au motivat atunci gestul prin faptul că pomul trebuia supus unei expertize. Într-un final, bradul a ajuns la un orfelinat din Străşeni şi a fost împodobit în mare grabă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu