Liberalii au organizat Consiliul Republican al formaţiunii. Despre ce au discutat

Embed:

Partidele care promovează Unirea cu România ar putea fuziona. Cel puţin asta îşi doresc liberalii, care au organizat Consiliul Republican al formaţiunii. În cadrul şedinţei, membrii Partidului Liberal au optat pentru intenţia de a forma Mişcarea Unionistă din Moldova. Preşdintele PL, Dorin Chirtoacă, a scris pe Facebook că toate formaţiunile unioniste vor primi oficial, în scris, invitaţie să se alăture Mişcării.

"Să vedem acum faţa lor. Care o să vrea, bine, care nu, atunci le dăm jos masca pe care o poartă şi se bat cu pumnul în piept. Cumva insist pe această chestiune acum, chiar pentru 2019", a scris Preşdintele PL, Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui Chirtoacă, în perioada următoare va fi promovată ideea fuzionării, dar în acelaşi timp, formaţiunile îşi vor putea păstra din caracterul politic.

Totodată, se doreşte ca toate acţiunile să fie făcute împreună, inclusiv promovarea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale, şi nu doar.

Anterior, şi partidul Uniunea Salvaţi Basarabia, dar şi Partidul Liberal Democrat din Moldova au susţinut ideea formării unei platforme comune între unionişti.

loading...

Lasă un comentariu