Liber la vânat. Şi-au scos puștile din cui şi au pornit pe dealurile din Criuleni după iepuri şi fazani

Embed:
Sărbătoare mare pentru cei împătimiţi de vânătoare. Ei îşi pot încerca norocul în goana după iepuri şi fazani. Asta au făcut şi zeci de bărbaţi care şi-au scos puștile din cui şi au pornit pe dealurile din satul Steţcani, raionul Criuleni.

"Acesta este mai mult decât o vânătoarea, este o pasiune, ieşim ca să uităm de problemele cotidiene. Un pic ne încurcă ceaţa de azi", a menţionat Petru Matiuc, vânător.

"Vânătoarea pentru mine înseamnă o plăcere în primul rând. Te duci de acasă şi te odihneşti în natură. -La o partidă de vânătoare cam câţi kilometri mergeţi? - În jur la 15-20 de kilometri. Nici o greutate nimic, a doua zi mă duc la lucru ca rîndunica", a spus un alt vânător.

"Vânătoarea la iepuri o aşteptăm tot anul împrejur, combatem cu braconajul foarte tare, vulpea e principalul inamic al iepurelui de câmp", a explicat un bărbat.

Vânătorii au fost divizaţi în mai multe echipe. Condiţia a fost ca fiecare grup să nu împuşte mai mult de şase iepuri.

"E o formă nouă de organizare a vânătorii. Evaluarea iepurii de câmp e introdusă fişa de evaluare a iepurelui de câmp. Toate sectoarele, fondurile de vânătoare sunt împărţit în şase sectoare", a declarat Anatolie Filipescu, şeful Asociaţiei Vânătorilor şi Perscarilor, Criuleni.

Sezonul se va încheia în ultima duminică a lunii decembrie.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu