Liber la utilizarea svasticii. Rusia schimbă legea cu privire la simbolurile naziste

Embed:

Rusia relaxează legea care pedepsește utilizarea simbolurilor naziste. De acum încolo, svastica, imaginea lui Hitler și alte simboluri naziste vor putea fi afișate fără amenzi dacă acest gest nu va avea drept scop glorificarea Germaniei hitleriste. Amendamentele au fost adoptate de Duma de stat de la Moscova în a treia și a patra lectură și urmează să fie aprobate de președintele Vladimir Putin.

Până acum, cei care afișau svastica și alte simboluri naziste riscau amenzi sau 15 zile de închisoare. În noiembrie 2019, deputații ruși au autorizat însă folosirea acestora în opere culturale, literare, educative sau în presă. Condiția este ca utilizarea lor să reflecte o atitudine negativă față de ideologia nazistă și să nu facă propagandă acesteia.

Măsurile vin după ce, timp de mai mulți ani, autoritățile ruse au controlat strict utilizarea simbolurilor naziste în sfera publică. Astfel, în 2015, librăriile din Rusia au fost nevoite să retragă de pe rafturi un roman despre Holocaust, din cauza svasticii utiliztipărite pe copertă.

loading...

Lasă un comentariu