LG intră pe piața telefoanelor supradimensionate cu modelul Optimus Vu

După ce Samsung a lansat, la finele anului trecut, modelul Galaxy Note, un hibrid telefon-tabletă cu o diagonală de 5,3 inci (13,4 cm) şi comandă prin stylus, LG a anunţat modelul Optimus Vu, cu o diagonală de 5 inci şi un raport de aspect al display-ului de 4:3, atipic în lumea telefoanelor mobile.

Noul LG Optimus Vu va folosi un display IPS, de acelaşi tip cu cel folosit în Apple iPhone 4 şi 4S, cu o rezoluţie de 1024×768 de pixeli. Spre deosebire de majoritatea smartphone-urilor de pe piaţă, care folosesc  display-uri widescreen 16:9, LG Optimus Vu merge pe aceeaşi raţie înălţime/lăţime ca şi Apple iPad, o decizie care ar putea aduce un plus de ergonomie atunci când aparatul este folosit în mod portret.

Terminalul foloseşte sistemul de operare Google Android 2.3 (cel mai probabil cu posibilitate de update la 4.0) şi este bazat pe un procesor dual-core la 1,5Ghz. Spaţiul de stocare standard este de 32GB, iar memoria RAM va fi de 1GB. Camera foto principală va avea 8 megapixeli, cu filmare FullHD, iar operarea telefonului va putea fi făcută atât tactil, cât şi cu ajutorul unui stylus special, într-un mod similar cu Samsung Galaxy Note.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu