Lewis Hamilton se îndreaptă cu paşi mari spre al treilea său titlu mondial

Embed:

Lewis Hamilton se îndreaptă cu paşi mari spre al treilea său titlu mondial. Britanicul a câştigat Marele Premiu al Italiei şi şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general. Nico Rosberg a abandonat cursa aproape de final după ce motorul monopostului său a luat foc.

Lewis Hamilton şi-a adjudecat fără emoţii a şaptea victorie din acest sezon după ce s-a impus în Marele Premiu al Italiei.

Sebastian Vettel s-a clasat pe locul doi, fiind urmat de Felipe Massa, de la Williams. Coechipierul lui Hamilton, Nico Rosberg a avut probleme şi în cursa de la Monza.

Cu două tururi înainte de finalul întrecerii, atunci când el lupta pentru locul doi cu Sebastian Vettel, motorul monopostului lui Rosberg a luat foc. Astfel, germanul a fost nevoit să abandoneze.

Pe lângă Rosberg, au mai abandonat Fernando Alonso, dar şi cei doi piloţi Lotus, Romain Grosjean şi Pastor Maldonado, care au suferit defecţiuni tehnice la motor în primele tururi.

După 12 etape disputate în Mondialul de Formula 1, Lewis Hamilton rămâne pe prima poziţie în clasamentul general, cu 252 de puncte, fiind urmat de Nico Rosberg, care are cu 53 de puncte mai puţine decât liderul. Sebastian Vettel ocupă poziţia a treia, cu 178 de puncte.

Următoarea etapă a sezonului este programată pe 20 septembrie, în Singapore.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu