Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al Germaniei şi a revenit în fruntea clasamentului general

Embed:

Pilotul britanic Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al Germaniei contând pentru Campionatul Mondial de automobilism Formula 1.

Plecat de pe locul 14 pe grila de start, componentul echipei Mercedes a făcut o cursă superbă la Hockenheim şi a profitat perfect de abandonul lui Sebastian Vettel de la Ferrari.

În cel de-al 52-lea tur de pistă, neamţul, care a fost cel mai rapid în calificări, a intrat cu o viteză prea mare într-un viraj și, în imposibilitatea de a coti, a ieșit pe pietrișul din afara circuitului. Astfel Vettel a fost nevoit să-şi încheie evoluţia la Hockenhaim în ciuda avansului de peste 9 secunde pe care îl avea în acel moment față de al doilea clasat.

Pe locul secund s-a clasat finlandezul Valtteri Bottas de la echipa Mercedes. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului a urcat un alt sportiv din Finlanda, Kimi Raikkonen de la scuderia Ferrari.

Graţie victoriei obţinute la Hockenhaim, Hamilton a revenit în fruntea clasamentului general şi are acum un avans de 17 puncte față de al doilea clasat, Sebastian Vettel.

Următoarea etapă a ”Marelui Circ”, va avea loc în Ungaria, pe Hungaroring, la 29 iulie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu